Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
18.11.2018 15:35 - В Украйна вече има и хитлерюгенд – западните медии внезапно прозряха
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 2178 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 18.11.2018 15:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Лошо нещо ли е фашизмът? По принцип е много лошо, но може да се превърне в добро в случай, че има политическа необходимост. Също така проявленията на фашизма и нацизма, дори когато са прекалено очевидни, може просто да се игнорират ако така е по-изгодно.

Именно такава политика в стил „това виждам, онова не виждам” водят западните политици и медии по отношение на Украйна.

Имаше няколко документални филма с разследване на събитията на Майдана в Киев през 2014г., които доведоха до преврат, смяна на режима и впоследствие гражданска война. Дори бяха открити снайперистите, които стреляха по тълпата с цел да предизвикат насилие и ускорят свалянето на тогавашната власт. Оказа се, че снайперистите бяха наети от организаторите на преврата, които после заеха ръководни постове в правителството на президента-олигарх Порошенко.

В крайна сметка шумът от тези разкрития утихна, никой от западните медии и политици не се опита да търси сметка на украинските власти и Порошенко и всичко си продължи постарому. Извършителите, поръчителите и спонсорите са известни, но всички се правят все едно нищо не се е случило. Най-смешното е, че украинското правителство официално води разследване, което обаче не води никъде. Пък и докъде може да доведе то при положение, че извършителите на престъплението разследват сами себе си.

С нацизма в Украйна е същото. Него уж го има, но и го няма. Киевската власт нарича всички обвинения в нацизъм кремълска пропаганда, въпреки че Порошенко и обкръжението му дойдоха на власт с помощта именно на нацистките групировки, които открито демонстрират фашистката си идеология и символика. Доста украински депутати и чиновници дори не се опитват да крият радикалните си възгледи и публично призовават за ликвидация на идейните си противници. И въпреки всички тези явно антидемократични проявления, корупцията, липсата на ред и законност, гражданската война, социалните проблеми и т.н. Порошенко продължава да разказва как Украйна продължава да се движи към Европа и да воюва с Русия („защитавайки” по такъв начин европейците от Путин). Въпреки че същият този Порошенко така и не продаде бизнеса си в Русия, продължавайки постоянно да обвинява Кремъл в агресия.

Тези дни западните медии, по-конкретно Асошиейтед Прес, избухнаха с ново потресаващо „разкритие” – оказа се, че украинските националисти учат деца в летен лагер как да убиват (така звучеше заглавието на преведената статия). Същия текст между другото бе препечатан и от други български издания (цитираха го също така и в някои руски медии).

Поставих думата разкритие в кавички умишлено. Първо, в статията няма нищо сензационно или ново. Подобни лагери, в които украинските националисти обработват детските умове с кафявата си идеология, съществуват от години, още преди да избухне конфликта в Донбас. Второ, репортажи по този повод много пъти се появяваха в руските медии, но западните агенции традиционно игнорират подобна информация, веднага кръщавайки я „путинска пропаганда”. Но когато същото нещо пише някое западно издание, то тогава новината веднага се възприема като истина. Включително от мнозина от родните читатели, които все още наивно вярват в обективността и святостта на западната преса.       

Четейки преведената на български статия, копипействана от редакторите на дир.бг, останах с доста смесени впечатления. Автора хем описва скандалните (и неприемливи за нормален човек) действия на украинските нацисти, хем ненатрапчиво се опитва да заглади тона на статията и дори отчасти да оправдае украинските последователи на Хитлер. Потресаващо е докъде стига самоцензурата в западните медии. Журналистите дори не е нужно да ги цензурираш – те сами си знаят какво е политически целесъобразно да се печата, а какво не. Пък и ако напечаташ нещо, което противоречи на официалния пропагандистки курс, наложен от Вашингтон, рискуваш да те нарекат путински агент и да те изгонят от работа.     

И така, какво откри разследването на Асошиейтед Прес? Кореспондентите на АП посетили летен лагер в западна Украйна, организиран от една от нацистките групировки. Децата там основно са тинейджъри, има младежи на по 18-19 години и дори хлапета на едва 8! Целите на организаторите са две основни: да учат децата да воюват с руснаците и украинските граждани, които им симпатизират, и да насаждат радикалната си идеология. И двете цели сами по себе си звучат просто феерично. Връх на хуманизма и демокрацията!

Нацистките курсове в недетския лагер се водят от някой си Юрий „Чернотата” Черкашин – ветеран от боевете в Донбас и лидер на младежкото крило на крайно дясната украинска партия „Свобода”, чиито членове открито пропагандират расистките и неонацистки си идеи. Според Черкашин (следете тази ярка мисъл!) е важно сред младите да се утвърди националистическото мислене, така че да могат да се борят с Русия на Путин, както и с "предизвикателства, които могат да разрушат напълно" европейската цивилизация. Под тези предизвикателства се имат предвид гейовете и правата на ЛГБТ. Междувременно АП посочват, че украинските власти са спонсорирали този и други нацистки лагери със 150 000 долара (след като се вдигна медиен шум обаче украинското спортно министерство отрече да е давало пари на който и да е).

Получава се много интересна ситуация – докато Порошенко разказва как Украйна се интегрира в Европа и защитава европейските ценности, подхранваните от режима му укронацисти учат децата на хомофобия и расизъм. Европа така пламенно пропагандира правата на ЛГБТ и заклеймява хомофобията, а украинските патриоти са тръгнали да се борят с хомосексуализма и толерантността. Това направо си е истински удар по европейските ценности! При това украинските нацисти наричат себе си патриоти и твърдят, че се борят за съхранение на европейската цивилизация, която освен това трябва да остане с бял цвят. Тоест излиза, че укроарийците се смятат за по-големи европейци даже от западноевропейците. Друг е въпросът дали на западноевропейците са им нужни подобни „защитници” и дали искат да се интегрират с тази нацистка паплач.

Още по-забавно е как в Киев всяка година показно организират гейпарад, който да символизира педерастията европейската интеграция на Украйна. На това събитие дори присъстват европейски и американски дипломати, а заедно с тях е принуден да ходи и Порошенко, за да демонстрира прогреса на Украйна по трънливия път към светлото европейско бъдеще (което все не иска да настъпва обаче). Но украинското общество явно още не е готово за тази тъй откровена европейскост и се налага гейпарадът да бъде строго охраняван от полицията (при това полицаите са два пъти повече от самите участници) и да преминава максимално бързо с цел избягване на провокации от страна на украинските националисти, борещи се за „чистотата на европейската цивилизация”.   

Естествено, че европейците не искат „единното европейско семейство” да се попълни с подобна публика. За Европа (и най-вече САЩ) е добре дошло, че тази сган иска да се сражава с Путин и да вреди на Русия, но никой не иска укронацистите да прекрачват прага на ЕС и да го „спасяват”. Асошиейтед Прес очевидно също са в плен на двойните стандарти. В едно изречение едновременно пише: „Националистите са обвинявани в насилие и расизъм, но те играеха централна доброволческа роля в конфликта на Украйна с Русия - и поддържаха връзки с правителството.” Тоест какъв е смисълът на тази фраза – да, те са престъпници, при това подкрепяни от украинските власти, но тъй като те воюват срещу Русия, това частично ги оправдава.

Пореден ярък пример на лицемерие. Ако критикуваш миграционната политика на ЕС ти не си патриот, а фашист; ако воюваш с Русия ти не си фашист, а патриот, без значение какви престъпления си извършил. При такова отношение е ясно, че нацизмът скоро няма да бъде изкоренен в Украйна или другаде. Пък и защо Западът да се бори с кафявата чума, при положение, че главната мишена на съвременните фашисти отново е Русия. Следователно това е ценен актив, който може да се използва и в бъдеще.

Общо взето украинските нацисти няма от какво да се притесняват – скандалът около летните лагери, в които те учат децата да убиват без угризения собствените си съграждани, ще отшуми без последствия. Нито в Украйна, нито на Запад някой ще им търси сметка или ще се опитва да ги съди. Пък и как да ги съдят при положение, че те са основата на сегашната украинска власт. Дори в статията на АП никъде не се използва думата „нацист”, навсякъде се употребяват думите „националисти” или „патриоти”, въпреки че текстът явно демонстрира нацистката същност на тези персонажи. Или да не би пък редакторите на Асошиейтед Прес да ги е страх да назоват нещата с истинските им имена, за да не ги обвинят после, че са путински агенти?

А какво да кажем за децата, чието съзнание е отровено от тези престъпници, наричащи себе си украински патриоти? Нацистите ги учат, че по хората не трябва да се стреля, но сепаратистите не са хора, затова те могат да бъдат убивани безнаказано. Само че за сепаратисти са сочени всички, които смеят да критикуват режима на Порошенко, следователно всеки може да бъде убит ако това е политически необходимо. Какво ли ще се получи от тези деца, в чиито глави е пълна каша, а понятията за добро и зло са преобърнати наопаки? Деца, които са учени на омраза към собствените си съграждани, имащи различна от тяхната гледна точка. При това те не само са учени на омраза, но и в ръцете им слагат истинско оръжие.

Ясно е, че Украйна не я чака светло бъдеще с такова подрастващо поколение, в чието съзнание отрано насаждат идеологията на омраза и насилие. При това западните кукловоди на режима на Порошенко всячески подкрепят този процес, използвайки Украйна като таран срещу Русия. Впрочем някога ще дойде ден, в който Украйна ще престане да бъде ефективно средство за борба с Русия и западните ѝ покровители начело със САЩ просто ще я зарежат и ще я оставят сама да се оправя с това изгубено поколение, научено само да мрази и стреля.

Като окончание ще изтъкна поредния пример за това как Западът продължава да толерира нацистите, едновременно призовавайки публично за борба с ксенофобията и расизма. На 15 ноември Генасамблеята на ООН прие проект на резолюция против героизацията на нацизма. За нея гласуваха 130 страни и само две държави гласуваха против. Тези две държави се оказаха… САЩ и Украйна. При това Щатите по доста оригинален начин мотивираха решението си – според тях резолюцията нарушавала свободата на словото. Тоест резолюцията нарушава правото на неонацистите свободно да прославят Хитлер? Или може би не тълкувам правилно това абсурдно обяснение? За Украйна пък всичко е ясно. Ако киевските власти официално осъдят героизирането на нацизма, то тогава на тях ще им се наложи да осъдят и самите себе си. Но как те биха могли да осъдят украинските „патриоти”, та нали те се борят за оцеляването на бялата европейска цивилизация и я спасяват от ЛГБТ…            



Гласувай:
5



1. krumbelosvet - Пази
18.11.2018 19:49
Боже
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3215983
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031